Crowdfunding in Arnhem

Door onze goede ervaringen met crowdfunding is OAMKB er nu helemaal fan van. We hebben geleerd hoe we sneller en met meer succes de verschillende crowdfunding platformen in kunnen zetten en delen die kennis graag met je. Als je een klant van ons bent en besluit crowdfunding in te zetten voor het realiseren van een financiering, reageren we op die stap zonder twijfel uiterst enthousiast. We delen namelijk ons netwerk met jouw bedrijf zodat je aanvraag snel wordt volgestort.

Wat zijn de voordelen van crowdfunding?

Binnen drie weken zie je al resultaat

Het is de laatste tijd steeds lastiger geworden om bij een reguliere bank een financiering te krijgen als blijkt dat je ondernemer bent. De werkwijze duurt veel te lang en het resultaat kan uitblijven. Bij crowdfunding draait het juist om een snelle methode van financieren en investeren. Als je van onze expertise gebruik maakt, kan de lening al binnen slechts drie weken voor je geregeld zijn.

Hoe werkt het?

Middels crowdfunding kunnen andere mensen projectmatig in jouw bedrijf investeren. Er wordt gewerkt met de vraag naar en het aanbod van geld. Met behulp van de samenwerking met geldvoorelkaar.nl kan OAMKB je aanvraag op hun website presenteren. Wanneer de sitebezoekers - oftewel de crowd - je project aantrekkelijk vinden, zullen ze persoonlijk overgaan tot het mede-financieren ervan. Dit betekent dat je hulp krijgt van een heleboel verschillende investeerders, die met z'n allen de financieringspot voor je vullen.

Gebruik het als marktonderzoek

Naast het verkrijgen van een financiering, kun je crowdfunding ook benutten als instrument voor marktonderzoek. Alleen projecten waarin investeerders geloven kunnen rekenen op een financiële injectie. De mate waarin je gewaardeerd wordt door deze investeerders, is een eerste goede graadmeter voor het enthousiasme van je project bij een breder publiek. Je kunt desgewenst een kosteloze crowdfunding aanvraag plaatsen, om te kunnen zien hoe groot de belangstelling voor je product of dienst is.

Crowdfunding als marketingtool

Het is ook mogelijk om crowdfunding in te zetten voor marketingdoeleinden. Dat doe je dan door bijvoorbeeld incentives aan te bieden. Geef de investeerder bijvoorbeeld een barkruk met zijn of haar eigen naam erop als dank voor de investering. Op deze manier bouw je een fanbase en een netwerk op. Dit is een prima methode om fans en een netwerk om je heen te verzamelen. Je begint met de personen die dichtbij je staan, je verwanten en vrienden en vraagt ze of ze je idee goed begrijpen en of ze zouden willen investeren. Vervolgens richt je je op je netwerk en probeer je ook hen te interesseren. Zij kunnen dit vervolgens weer verspreiden. Zelf gebruik je social media, e-mails en persoonlijk contact om je aanvraag aan een nog breder publiek bekend te maken. Op die manier bouw je een steeds grotere naamsbekendheid op en neemt het draagvlak van je project toe. OAMKB draagt daarin graag haar steentje bij en verspreidt elke crowdfunding aanvraag van haar klanten binnen haar eigen uitgebreide netwerk.

OAMKB zorgt dat het geregeld wordt

Ons administratiekantoor in Arnhem regelt alles voor je. De gegevens worden verzameld en gecontroleerd, de pitch wordt geschreven, de aanvraag wordt ingediend en de progressie wordt bijgehouden. We hebben voor de volledige procedure een vast stappenplan tot onze beschikking.
De stappen voor succesvolle crowdfunding:

Welke voorwaarden zijn er?

Je kiest zelf de hoogte van de rente en de lengte van de looptijd. Je mag er hoogstens 7 jaar over doen om je lening terug te betalen. De opbrengst voor investeerders ligt ongeveer tussen de zes en tien procent en dat is erg hoog, meer dan bijvoorbeeld de huidige spaarrente. Omdat de financiers hun geld kwijt zijn bij faillissement van de geldvrager, spreiden ze hun investeringen normaliter uit over verschillende projecten.

Met welke ondernemingen of projecten scoor je het best?

Iedere onderneming kan een verzoek aanbieden. De grens van het maximale financieringsbedrag ligt momenteel op 1.000.000 euro. Het is als zelfstandige belangrijk om zicht te hebben op waar de kansen liggen en of het bedrag kan worden afgelost in de vooraf afgesproken looptijd. OAMKB helpt je hierbij om te zorgen dat jouw project een succes wordt.

Stapelfinanciering

Er is een combinatie van financieringsmogelijkheden wat stapelfinanciering wordt genoemd. In de meeste gevallen investeert de ondernemer zelf een deel, draagt de bank een stuk bij en wordt het restant middels crowdfunding opgehaald. Door deze weg te bewandelen ben je meer tijd kwijt, dan wanneer je puur voor een financiering via crowdfunding kiest.

Wil je weten wat de kansen voor jouw onderneming zijn op het gebied van crowdfunding? Contacteer ons dan vrijblijvend en vraag naar de verschillende mogelijkheden. Wij staan voor je klaar.

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?